Kırık tırnakların son tırnak bakımı hakkında bilmeniz gerekenler nelerdir?

Güzellik salonlarına sık sık gitmenize gerek kalmadan öğrenebileceğiniz çeşitli tekniklerle tırnak ve ayak tırnak bakımı evde yapılabilir. Tırnaklarınızı nasıl beyazlatırsınız sorusunun cevabını bu yazımızda bulacak, evde rahatlıkla kullanabileceğiniz ürünlerle beyazlatacaksınız.


Tırnaklarınıza nasıl bakım yapmalısınız?

Normal, sağlıklı bir tırnak kırmızıdır. Şeffaf bir yapıya ve görsel görünüme sahiptir, tırnak bakımını merak edenler için bazı basit tüyolardan bahsetmek mümkün. Öncelikle tırnak bakımı için kullanılan ekipmanların temiz ve hijyenik olması gerekmektedir. Tırnak üzerinde kalan tırnak kalıntıları iyice temizlenmelidir. Temizlenen tırnaklar kesilmelidir. Kesilen tırnaklar kullanım tercihlerine göre törpü ile yuvarlak veya düzensiz şekline getirilebilir.

İttikten sonra olukların temizlenmesi önemlidir. Bu nedenle ellerinizi önceden ılık suda bekletmeniz bu işlemi kolaylaştıracaktır. İsterseniz suya birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. Suyla yumuşatılan etler dikkatli bir şekilde kesilmelidir. Süslenmiş tırnaklar neme batırılmalı ve masaj yapılmalıdır. Tırnak bakımı işleminin ardından istenirse tırnaklar vernikle boyanabilir. Şeffaflığı yüksek bir oje uygulamak tırnakların daha uzun süre dayanmasına yardımcı olur.


Tırnak bakımı uzunluk ve dayanıklılık açısından oldukça önemlidir. Vücutta vitamin eksikliği ya da yanlış uygulama sonucu kırılan tırnaklar istenmeyen bir görünüm verir. Alışkanlıklarınızda birkaç değişiklik yaparak sağlıklı ve büyüyen tırnaklara sahip olabilirsiniz. Evde kolaylıkla bulabileceğiniz limonla da sarı tırnaklarımızı parlatabilirsiniz. portakal suyu ve karbonatı ekleyip orta sıcaklıktaki suya döküp temizlemeden 2-5 dakika kadar tırnakların üzerinde bırakabilirsiniz.

Çoğu kişi temizlik yaparken eldiven kullanmaz. Ancak temizlik ürünlerindeki kimyasallar tırnaklara ve cilde zarar verebilir. Bu bakımdan temizlik sırasında eldiven kullanmanız tırnaklarınızı koruyacaktır. Her iki ila üç günde bir tırnaklarınızdaki kütikülleri çıkarın ve yenilemeden önce bir veya iki gün havalandırmalarını bekleyin. Alternatif olarak tırnaklarınızı limon ve yağ karışımıyla ovalayabilirsiniz. Tırnaklarınızı törpüleme şekliniz de tırnaklarınızın sağlığı açısından önemlidir. Küt bir seçeneği tercih ediyorsanız keskin kenarlardan kaçınmayı unutmayın. Ayrıca oluşturduğunuz uygulamalarla manuel olarak tırnak bakımı seansları da oluşturabilirsiniz.


Birçok kişi tırnakların neden kırıldığını merak ediyor. Sorunun en yaygın nedeni vitamin eksikliğidir. Tırnaklar ve saç için önemli olan biyotin, kalsiyum, magnezyum, demir, çinko ve A ve D vitaminleri eksik olduğunda tırnaklar hassaslaşır ve kırılganlaşır. Ayrıca kronik hastalıklar, hipertiroidi ve tırnak mantarı gibi yan etkiler de tırnak kırılmasının başlıca nedenleridir. Hastalıkların yanı sıra derinin kuru olması, su tüketiminin yetersiz olması, tırnakların sık kullanılması, aşırı soğuk veya sıcak, tırnak yeme ve tırnakların yanlış törpülenmesi gibi nedenlerden dolayı da tırnaklar kırılabilir. Ayrıca birçok kişi tırnak uçlarını çıkarmak için aseton yerine kese kullanır. Bu durum tırnağın yüzeyini değiştirir ve tırnağın kırılmasına neden olur. livben kozmetik ürünlerinde bakım üzerine ürünler temin edebilirsiniz.

Manikür ve pedikürünüzü güzellik salonlarında yaptırabileceğiniz gibi tırnak bakımını evde de yaptırabilirsiniz. Evde doğal ürünlerle bakım yaparsanız tırnaklarınızın parlak ve güçlü olmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle güçlü antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olan çay ağacı yağını badem yağı, zeytinyağı veya E vitamini yağı ile karıştırıp tırnaklarınıza sürebilirsiniz. Ayrıca C vitamini içeren limon suyuyla da tırnaklarınızı güçlendirebilirsiniz. Güzel, sağlıklı ve güzel tırnaklara sahip olmak için kullanmak istediğiniz ürünleri 3otuz.com'da bulacaksınız.

Hiç yorum yok:

3otuz.com

Endüstriyel Makineler İşletmenizin Üretim Kapasitesini arttırın

  Endüstriyel makineler , modern üretim süreçlerinin bel kemiğidir. Bu makineler, çeşitli sektörlerde yüksek verimlilik ve performans sağlar...

3otuz.com