Da li je vaša koža spremna za hladno vrijeme?

  Koža, koja se sastoji od osetljivih ćelija, postaje još osetljivija tokom sezonskih prelaza. Ako je sezona zima, ova osjetljiva koža ne može se zaštititi ako je izložena suhoći, hladnoći i umornoj. Koža, nokti i kosa su tkiva na koja direktno utiče hladno vrijeme. 


Zahtevaju više pažnje, brige i pažnje, posebno u periodima kada se vreme brzo hladi. Ali poduzimanjem praktičnih mjera i posebno dizajniranih za hladno vrijeme 

možete se bukvalno pripremiti za zimu koristeći njegu kože. 

 

 Za mokru kožu cijeli dan 


 poen. Visoko efikasan hidratantni kremasti proizvod koji zadržava vlagu na koži tokom zimskih mjeseci može biti od velike koristi. Redovno vlažite područja kao što su ruke, lice, pete i laktovi hidratantnom kremom za kožu tokom dana. Ako je moguće, držite kosu dalje od vruće vode, fena za kosu i pegla za kosu. Izbjegavajte dugotrajno tuširanje jer dugotrajno izlaganje toploti isušuje kožu. 

 

 Temeljito navlažite sve dijelove kože prije spavanja noću. Ruke gube lagu nakon S akog pranja. Stoga redovno koristite kremu za ruke i redovno nanosite kreme za njegu noktiju i vitamina E. Tokom nege tela, umesto tvrdih sapuna, birajte sapune i gelove za pranje sa pH vrednošću od oko 5,5. Stalno pravite masku za lice i rutinu pilinga i redovno obavljajte ove aplikacije. Vodite računa o svojoj ishrani i pijte puno vode. 

 

 Borite se sa hladnoćom svojom odjećom. Ako odaberete mekanu odeću koja pokriva vašu kožu što je više moguće, vaša koža će biti manje izložena hladnom vazduhu i njegovim negativnim efektima i doživeće gubitak vlage. Prava količina meke i guste odeće koju ćete nositi na suvoj koži ne samo da će zaštititi kožu od hladnoće, već će je i održavati što vlažnijom. Sprečava da hladan i suv vazduh povuče vlagu sa vaše kože. Iz tog razloga, veoma je važno izabrati odeću koja je direktno povezana sa kožom. 

 

 Savjeti Za Njegu Opuštanja 


 Naša koža je naša najvažnija i najvrednija imovina. Naravno, imamo dnevnu rutinu da se pobrinemo za ovo. Važno je redovno svakodnevno obavljati ovu njegu za aktivnu i zdravu kožu. Dakle, da li znate koje proizvode treba da primenite u kom redosledu i šta funkcioniše? Ova pitanja smo vam predstavili u našem članku.  kvalitetni kozmetički proizvodi 3otuz.com možete ga opskrbiti sa stranice za kupovinu

 

 Tajne za njegu kože za revitalizaciju kože iz tog razloga treba koristiti različite metode za njegu kože prema svakom tipu kože. Na primer, kao što je veoma pogrešno koristiti masne kreme kada se brinete o masnoj koži, takođe je pogrešno redovno brinuti o suvoj koži sapunom. Što se tiče njege kože, bitno je da se naša koža prvo očisti. livben.com stepen uspješnosti njihovih proizvoda je veoma visok.


Preporuke za njegu kože prema svom tipu 

 Svaka žena želi blistavu i nahranjenu kožu. Za postizanje glatkog tipa kože potrebno je redovno koristiti za njegu kože. Još jedan važan savjet je da čistite kožu svaki dan i da ne spavate sa šminkom. Da bismo imali besprijekornu kožu, možemo znati karakteristike naše kože i brinuti se o njoj u skladu sa svojim tipom kože. 

 

 Stručno mišljenje može biti korisno. Postoje razne kreme i serumi koji bi mogli biti vrijedni vašeg vremena slijedeći vodič. Odabirom seruma za kožu pogodnog za vaš tip kože, možete napraviti prvi korak ka besprijekornoj koži. Nemoguće je postići uspješan izgled bez tretmana i nege kože. Zato vrijedi koristiti alate za pomoć. Na primjer, upotrijebite noćnu kremu prije spavanja noću. 

 

  Savjeti za blistav ten prema tipu kože 

 

 Posao, prevoz, Supruga, majčinstvo i prava žena neki su od razloga koji vas sprečavaju da odvojite vreme za sebe. Vi žene imate previše obaveza. I sve ovo treba da se uradi na najsavršeniji način. Zato postoje važni savjeti koje možete naučiti da eliminišete negativne efekte umora na vašoj koži tokom svih ovih zadataka. 


 Prije svega, svaka koža ima svoje karakteristike i potrebe. Uz pomoć stručnog mišljenja o ovoj temi možete prepoznati tip i karakteristike vaše kože. Ako imate suhu kožu, vaša koža brzo stari. Stoga upotrebljavajte proizvode koji štite kožu od ulja. 

 

 Korištenje krema za njegu tijela može biti najefikasnije rješenje. Ako imate masnu kožu, vaša koža postepeno stari. Ali postoje i problematična svojstva kože. Stoga ne napravite pogrešan izbor kreme, informacije možete dobiti od svog ljekara.

Hiç yorum yok:

3otuz.com

Endüstriyel Makineler İşletmenizin Üretim Kapasitesini arttırın

  Endüstriyel makineler , modern üretim süreçlerinin bel kemiğidir. Bu makineler, çeşitli sektörlerde yüksek verimlilik ve performans sağlar...

3otuz.com