Opuštajuća rutina za njegu kože koja smanjuje stres i revitalizira

   1. Počnite sa čišćenjem 

 Osnova rutine za njegu kože počinje čistom kožom. Džul. Prljavština, ulje i ostaci šminke koji se nakupljaju tokom dana mogu začepiti kožu i prouzrokovati akne. Stoga, na kraju dana, nežno očistite kožu kako biste eliminisali stres i nečistoće dana. Odaberite sredstvo za čišćenje pogodno za vašu kožu i očistite kožu laganom masažom. Korišćenje tople vode umesto vruće vode prilikom čišćenja pomaže da se koža očisti bez isušivanja. 

  2. Nanesite umirujuću masku za lice 

  Umirujuća maska za lice hrani Ašu kožu dok as mentalno opušta. Posebno je korisno nanijeti masku koja opušta i vlaži kožu u stresnim danima. Maska koja sadrži aloe veru, ekstrakt zelenog čaja ili ružinu vodu opušta i revitalizira kožu. Odvojite malo vremena za sebe dok nanosite masku i fokusirajte se na opuštanje tako što ćete zatvoriti oči i duboko disati. 

  3. Nanesite hidratantnu kremu 

  Vlaženje kože važan je korak za zdravu kožu. U stresnim danima vašoj koži može biti potrebno više vlage, pa odaberite laganu hidratantnu kremu. Nanesite kremu na kožu polaganim i nježnim pokretima dok hidratizirate kožu. Sa druge strane, masiranje kože povećava cirkulaciju krvi i pomaže vam da se opustite. 

 Iz tog razloga, važno je primijeniti posebnu njegu za područje oko očiju. Lagano nanesite kremu za područje oko očiju prstima i lagano masirajte nježnu kožu oko očiju. Ovo pomaže u smanjenju natečenosti oko očiju i podmlađivanju kože. 

  5. Opuštajući Kraj 

  Kada vaša rutina nege kože završi, dajte sebi malo vremena da se opustite. Na primjer, nakon što završite njegu kože, možete razmišljati nekoliko minuta, slušati laganu muziku ili se jednostavno opustiti. Ovo ne samo da smanjuje stres, već i olakšava noćni san. 

 1. Počnite sa čišćenjem 

  Čišćenje je osnova za svu njegu kože. Nežno čistite kožu dva puta dnevno, ujutro i uveče. Upotrijebite sredstvo za čišćenje pogodno za vaš tip kože i pobrinite se da kožu temeljito očistite. Čista koža povećava efikasnost drugih koraka za njegu.Džul. 

  2. Upotreba tonera 

  Nakon čišćenja upotrijebite tonik za vraćanje pH ravnoteže kože. Odaberite bezalkoholni tonik koji ne isušuje kožu. Tonik zateže pore, vlaži kožu i povećava apsorpciju sljedećih proizvoda. 

  3. Nanesite masku za opuštanje 

  Nanesite opuštajuću i okrepljujuću masku na kožu jednom ili dva puta sedmično. U stresnim danima birajte masku sa prirodnim sastojcima kao što su ulje lavande ili zeleni čaj. Ne zaboravite da duboko udahnete dok nanosite masku. livben.com ona je uspješan prodavac kozmetičkih proizvoda.

  4. Imajte opuštajuću masažu 

  Nežno masirajte lice i vrat kao deo rutine nege kože. Masaža poboljšava cirkulaciju krvi, opušta novembarske mišiće i smanjuje stres. Možete masirati sa prirodnim uljima kao što su kokosovo ili bademovo ulje. 

  5. Hidratantna i zaštita 

  Nakon masaže navlažite kožu i nanesite kremu za sunčanje. Odaberite laganu hidratantnu kremu na bazi vode i svakako upotrijebite proizvod koji vlaži kožu bez začepljenja pora. Zaštitite kožu od UV zraka korištenjem hidratantne kreme koja sadrži kremu za sunčanje. 3otuz.com , takođe možete snabdevati

Hiç yorum yok:

3otuz.com

Endüstriyel Makineler İşletmenizin Üretim Kapasitesini arttırın

  Endüstriyel makineler , modern üretim süreçlerinin bel kemiğidir. Bu makineler, çeşitli sektörlerde yüksek verimlilik ve performans sağlar...

3otuz.com